Sidor

fredag, februari 04, 2011

Zombies Ate My Neighbors blir film!?


De av oss som spelade Super Nintendo på 90-talets första halva kommer kanske ihåg det grymt roliga spelet Zombies Ate My Neighbors (eller kort och gott "Zombies" här i Europa). Spelet gick ut på att i rollen som tonåringarna Zeke (3D-glasögon) och Julie (keps) springa runt och samla vapen, rädda grannar och döda zombies, varulvar, motorsågsgalningar och andra monster. Allting med en rejäl portion humor och med en massa referenser till gamla skräckfilmer. Spelet fick en halvdålig uppföljare något år senare, men sedan dess har det inte hörts någonting nytt om serien på ca 15 år.

Tills nu. FirstShowing rapporterar nu att en film baserad på spelet ska vara på planeringsstadiet. Särskilt mycket av handlingen sägs det inte mycket om, men Zeke och Julie ska vara med och filmen kommer försöka bevara spelets känsla för komedi. Man förhandlar fortfarande om rättigheter att göra filmen så det är ingenting som är spikat än, men planerna finns i alla fall.


Själv har jag mycket glada minnen från spelet, men jag är nog ändå lite skeptisk till hur bra detta kan bli. Filmer baserade på TV-spel har än så länge i bästa fall varit "okej" (Silent Hill och Prince of Persia, till exempel) och i värsta fall rent skit (BloodRayne, Super Mario Bros med flera). Å andra sidan känns ju konceptet rätt så lovande. Zombies + komedi har visat sig kunna bli en vinnande kombination på senare år, med filmer som Shaun of the Dead och Zombieland i spetsen. Har vi tur så kan kanske Zombies Ate My Neighbors sälla sig till den skaran.


Vad tycker du om möjligheten till en Zombies Ate My Neighbors-film?

2 kommentarer:

  1. Mjo... Så länge inte Uwe Boll ska regissera så finns det en möjlighet. Det är ju zombies. Och Zombies är ju nästan alltid rätt:)

    SvaraRadera
  2. Nä, blir det Uwe Boll så kan man lika bra sluta hoppas direkt... Gör ju bara skit, den mannen.

    SvaraRadera