Sidor

fredag, januari 21, 2011

Hathaway och Hardy klara för The Dark Knight Rises

(Okej, det här är nyheter från i förrgår, men bloggen fanns inte då så vi tar det nu istället.)

Finns det någon som inte gillade The Dark Knight? Anyone? Nä, tänkte väl det. Alla såg den, alla älskade den, och ända sedan eftertexterna började rulla har folk varit nyfikna på uppföljaren. Vad tänker Christopher Nolan hitta på för story? Vilka skådisar ska vara med? Kommer den handla om The Riddler? Eller The Penguin? Eller Robin? (nej tack till den sista...)

Tom Hardy
Att Tom Hardy (mest känd från Nolans förra film Inception) ska vara med i The Dark Knight Rises har vi vetat om ett tag, men inte vilken roll han ska ha. I onsdags gick Warner Bros dock ut med ett pressmeddelande där man berättade att han ska spela rollen som Bane. Bane är en rätt så big deal i serietidningarnas värld där han en gång förlamade Läderlappen genom att bryta ryggen på honom. På vita duken har Bane tidigare gestaltats av Jeep Swenson i den allmänt illa omtyckta Batman & Robin, men det finns all anledning att tro att resultatet blir mer lyckat den här gången.

Det andra som avslöjades i pressmeddelandet var att Anne Hathaway också kommer att medverka i filmen. Hon kommer att ta rollen som Selina Kyle, vars alter ego Catwoman är en av Batmans mest välkända motståndare.

Anne Hathaway
Därmed inte sagt att vi med 100% säkerhet kommer få se Catwoman i filmen. Pressreleasen nämner bara namnet Selina Kyle. Det har hänt förr att en karaktär inte får tid att blomma ut som det är tänkt i en Batman-film. Billy Dee Williams spelade Harvey Dent i Tim Burtons båda Batman-filmer utan att förvandlas till Two-Face (som istället senare spelats av både Tommy Lee Jones i Batman Forever och Aaron Eckhart i The Dark Knight). Så det skulle kunna bli något liknande här. Jag tvivlar dock. Nolan har klargjort för länge sedan att han har tänkt göre en trilogi Batman-rullar. Efter The Dark Knight Rises är han klar. Så om han har tänkt att Selina Kyle ska vara Catwoman så måste det hända i denna film. Att Catwoman inte nämns i pressreleasen är nog mest ett lamt försök att inte avslöja för mycket av handlingen.


Bane
Själv är jag helnöjd med detta. Bane känns som en passande karaktär för Nolans version av Batman, och det här är en roll som verkligen kan lyfta Tom Hardys karriär. Dessutom har han och Nolan jobbat ihopa tidigare, så Nolan vet säkert vilka sidor han vill lyfta fram hos skådespelaren. Det känns som ett gediget val. Och Hathaway är också ett välkommet tillskott till serien. Hon har visat prov på både bra skådespeleri (Rachel Getting Married), humor (Get Smart) och charm (Djävulen bär Prada). Mångsidig och säkerligen fullt kapabel att spela både Selina och Catwoman. Nu är jag bara ännu mer taggad att se filmen.


Catwoman
Jag kommer dock att tänka på en sak. I November dök det upp en rapport om att Christopher Nolan samtalade med sex olika skådespelerskor om filmen: Natalie Portman, Naomi Watts, Keira Knightley, Blake Lively, Rachel Weisz och Hathaway. Men det gällde två stycken roller. Ett love interest och en onding. Selina Kyle har ofta haft ihop det med Bruce Wayne, så vilken av rollerna räknas Hathaway till? Och vem ska spela den andra rollen? Eller har Nolan gjort ändringar i manuset sedan dess och har bara plats för en stor kvinnlig roll i filmen? Time will tell...


Vad tycker du om att Tom Hardy och Anne Hathaway ska vara med i Batman?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar