Sidor

torsdag, januari 27, 2011

Javier Bardem erbjuden huvudroll i The Dark Tower


For ett tag sedan kom det fram att Ron Howard (mannen bakom filmer som A Beautiful Mind och Da Vinci-koden) ska filmatisera Stephen Kings populära romanserie The Dark Tower (svensk titel "Det mörka tornet"). Det kommer bli ett megaprojekt på tre filmer och två säsonger av en TV-serie.

Givetvis har det surrats om vem som ska spela huvudrollen som revolvermannen Roland. Två namn som Howard sades vara intresserad av först var Viggo Mortensen och Christian Bale. Nu rapporterar dock Deadline att Javier Bardem (kanske mest känd som den onde Anton Chigur med pottfrillan i No Country For Old Men) ska ha erbjudits rollen. Ännu en trevlig nyhet för Bardem i denna vecka alltså, efter att han i tisdags både blivit Oscarnominerad för sin roll i Biutiful och dessutom blivit far för första gången med frugan Penelope Cruz.

The Dark Tower, som blandar inslag av fantasy, sci-fi och western, är av Stephen King själv ansedd att vara hans livsverk. De sju böckerna handlar om hur Roland leder ett gäng människor genom en söndertrasad värld för att hitta det mörka tornet som sägs finnas i centrum av hela universum. Själv orkade jag bara läsa de tre första böckerna innan intresset svalnade, men jag kan helt klart tänka mig att ge filmerna en chans, och serien har gott om fans runtom i världen. Javier Bardem är en grym skådis som säkert kommer passa utmärkt i rollen. Om han nu accepterar, det vill säga.

Första filmen beräknas ha premiär 2013.

Har du läst The Dark Tower? Ser du fram emot en filmserie?

2 kommentarer:

  1. Aldrig hört talas om detta lilla fenomen, visst jag är väl ingen direkt läsare heller, dock det jag läser här verkar intressant så filmerna skulle jag nog vilja se. Men hur har de tänkt lägga upp det? En tv-serie som knyts samman med filmerna eller ska de stå fria ifrån varandra?

    SvaraRadera
  2. Tydligen ska det vara först en film, sen en säsong TV-serie på 6 avsnitt, sen film #2, sen 6 avsnitt till (som ryktas vara en prequel), och sen den tredje och sista filmen. Jag vet inte om TV-serien kommer vara ett "måste" för att hänga med i handlingen eller inte. Det låter ju som ett skumt koncept. Vi får väl se hur det blir med tiden.

    SvaraRadera